Batech.dk

En spændende verden

Nyheder

I efteråret skal der ske ting og sager

Den våde sommer har ødelagt mange af de planer, som vi havde for udendørs gøremål, som vi – troede – vi skulle have styr på.

Men vejret skal så sandelig ikke få lov at spolere alle vores planer. For i efteråret er det nemlig stort set kun indendørs projekter, som vi har på tegnebrættet. Og så er det da begrænset, hvad vejret kan gøre ved det.

Vi skal have installeret en varmepumpe

Et af de helt store projekter er, at vi skal have installeret en varmepumpe.

Vores varme kommer i dag fra et gammelt oliefyr, som ganske enkelt ikke vil kunne klare ret mange år endnu. Så nu skal det altså være.

Vi har brugt en hel del tid på at sætte os ind i tingene omkring varmepumper. Og sider som boligplusenergi.dk og varmepumpeoversigten.dk har været uundværlige for os. Her har vi fundet masser af uvurderlig viden og inspiration til vores muligheder for valg af varmepumpe.

Det stod ret hurtig klart, at vi enten skulle have en luft-til-vand løsning eller skulle tage det helt store spring og investere i jordvarme.

Valget faldt i sidste ende på en luft-til-vand varmepumpe. Startomkostningerne er ikke nær så store, som de er ved jordvarme. Og selv om man på sigt fint kan spare jordvarmen ind igen, så har vi alligevel valgt den noget billigere løsning. Vores valg hænger for en stor dels vedkommende sammen med, at vi ikke regner med at blive boende i huset så mange år endnu. Børnene er nemlig ved at blive store. Og når de om få år begynder at flyttet hjemme fra, så bliver huset ganske enkelt for stort til os. Og så synes vi ikke, at vi vil sætte alt for mange penge i en jordvarme løsning – penge, som vi jo ikke med sikkerhed kan vide, om vi kan få ind igen ved et salg af huset

Flere småopgaver

Ellers er det mest en række småopgaver, som vi skal have på plads i løbet af efteråret. Bl.a. skal vi have udskiftet alle vores dørhåndtag til nogle nye. Egentlig ikke fordi de gamle fejler noget, men vi er bare ved at være lidt trætte af at kigge på dem. Indimellem fryder det jo med lidt forandring.

Ellers er der lidt malerarbejde, som vi skal have færdiggjort, nogle nye billeder, som skal hænges op og et nyt gulvtæppe, som skal lægges. Men det er alt sammen mindre opgaver, som vi selv kan klare i løbet af nogle forholdsvis få timers arbejde. Men vi glæder os helt sikkert til at få det gjort.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *