Batech.dk

En spændende verden

Nyheder

Sådan får du mere tid i hverdagen

Som børnefamilie kan hverdagen hurtigt blive utrolig travl. Der er mange ting der skal gøres og huskes; Børnene skal op om morgenen, der skal laves mad, børnene skal hentes og bringes til og fra skole og fritidsaktiviteter, du skal på arbejde, der skal gøres rent, du skal motionere og så skal du måske også nå at se din familie eller dine venner. Alt dette kan hurtigt komme til at blive hektisk.

Heldigvis findes der nogle ting du kan gøre, så du får lidt mere luft i hverdagen. Her har vi samlet tre bud på ting du kan gøre, hvis du ønsker at give dig selv lidt mere tid og luft, så du ikke skal være så stresset hver eneste dag.

Få dine børn passet

Først og fremmest kan du vælge at få hjælp til at få passet dine børn. Nej, det gør dig ikke til en dårlig forælder, det gør dig til en ærlig og omsorgsfuld forælder. Du ved, at du ikke kan klare alt og det kan dine børn også mærke på dig. Vælger du at få hjælp til pasning af dine børn, vil dine børn helt klart også kunne mærke dit overskud som resultat deraf.

Der findes flere forskellige måder at få dine børn passet på. Går de allerede i institution eller skole, så kan du vælge at ansætte en barnepige, som kan passe børnene derhjemme. I kan internt aftale, hvilke arbejdsopgaver barnepigen har. Det kan f.eks. være, at hun skal hente dine børn fra skole og institution og passe dem et par timer i hjemmet, så du får tid til at komme hjem fra arbejde og ordne nogle af de ting, som du skal.

Er dine børn ikke i institution, så kan du vælge at få dem passet i et pasningstilbud ude af hjemmet.

Lav en ugeplan

Noget af det der kan blive utrolig hektisk er, når der ikke er styr på hvad der skal ske i løbet af ugen. Dette kan du dog hurtigt imødekomme ved at lave en ugeplan.

Med en ugeplan får du overblik over hvad familiens forskellige medlemmer skal i løbet af ugen og det bliver betydeligt lettere at planlægge din uge ud fra det. Det betyder også, at du kan se hvornår du har tid til at lave nogle af de ting, som du gerne vil og du kan evt. også planlægge pasning af dine børn alt efter hvordan ugeplanen ser ud.

Gør madlavning nemt

Sidst, men ikke mindst, så kan du også vælge at gøre madlavning lidt lettere for dig selv. Mange bruger mere end en time på at få aftensmaden sat på bordet. Det er utrolig kærlig og omsorgsfuldt at lave et godt måltid mad til din familie, men måske stresser det dig mere, end det egentlig burde?

Hvad kan du så gøre for at lette madlavningen? Du kan:

  • Lave en madplan og bestille varer på nettet, så du ikke skal tage stilling til ret eller indkøb
  • Købe måltidskasser, så det eneste du skal gøre er at tilberede retten

Der er altså flere alternativer, som man kan tage i anvendelse for at skabe lidt luft i en travl hverdag. Hvilke(n) du evt. vil benytte dig af afhænger selvfølgelig af både behov og muligheder – men det kan i hvert fald sagtens lade sig gøre at skaffe sig noget hjælp og struktur, så man kan få hverdagen til at glide lettere.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *