Spis kød og tab dig
I mange år har slankekure fungeret ved, at man sparer på det mættede fedt, der f.eks findes i kød og mælkeprodukter. I stedet spiser man masser af grønt og det sunde fedt, man f.eks får fra fisk.
Det kan derfor undre, hvorfor en af de nyeste og meget populære kure, Dukan-kuren, netop handler om at spise meget kød. Faktisk er det sådan, at man de første dage slet ikke må spise andet end proteiner, som bl.a findes i kød, æg og fisk. Det er på ingen måde tilladt at spise kulhydrater, som findes i pasta, ris, brød osv eller grøntsager.
For mange lyder det som himlen at få lov til kun at spise kød og mange mener også fejlagtigt, at man må være evigt mæt, hvis man udelukkende spiser protein. Desværre forholder det sig helt anderledes. Kulhydraterne er i virkeligheden dem, der sørger for, du er mæt længe. De hjælper også kroppen med at nedbryde proteinerne. Når kroppen så ikke har kulhydrater, nedbryder den proteinerne ved at bruge af sit eget fedt. Det er altså på den måde, man taber sig.
Kuren virker – det er der ingen tvivl om og den virker også hurtigt. Man kan simpelthen følge med fra dag til dag i, hvor meget man taber sig. De store ulempe er altså ikke resultatet, som det ofte kan være ved andre kure. Ulempen er i stedet, at man er helt utroligt sulten i den fase, hvor man kun må spise protein. Man bliver også meget træt, da kroppen er i chok over den skrappe kost. Ydermere har kroppen jo travlt med at forbrænde fedt.